Buscar en este blog

PUJOL ANTE LA JUEZA Y ARTUR MAS ANTE LA COMISIÓN PUJOL

lunes, 26 de enero de 2015


Rafael del Barco Carreras

Barcelona 27-1-2015.Hoy Jordi Pujol y Marta Ferrusola, con tres de sus hijos, Marta, Mireia y Pera,  comparecerán como imputados. La Jueza, la Audiencia, y Fiscalía, dictan poco creíble su versión de la herencia. Si la hermana María preguntó ¿de qué herencia hablas Jordi?, la jueza es de suponer preguntará de donde sale tanto millón.

 Pujol deberá refrendar la versión de la herencia, sin teatrales aspavientos como ante el Parlament, o negarse a declarar. Opción muy probable, y muy recomendable ante las contradicciones que el próximo futuro le depare. Y ¡el que calla, otorga! Pero callando o jurando que él “no es un político corrupto” se ha iniciado el proceso, judicial y social, que le colocará como el político más corrupto de la Historia de Cataluña, quizá solo comparable a Narcís Serra. Esa “historia”, que tanto manipuló, no le perdonará. Hoy sí es un día “histórico” en Cataluña, el de la primera piedra oficial de la gran ficción.

Ya nadie defiende a Pujol. Pero si le decretaran prisión, muy improbable, aunque en cualquier país democrático y civilizado ya lo estaría, ¡y condenado! desde hace tiempo, ante la cárcel gritarían sus incondicionales. Resultaría cómico verle aparecer en una ventana de La Modelo, emulando la concentración ante el balcón de la Generalitat por el caso Banca Catalana, gritando su inocencia… y ataques a Cataluña. Con o sin manifestantes la incógnita radica en quién defiende a Artur Mas, el empecinado. El de la independencia ¡reviente quién reviente!

El socio y encubridor Oriol Junqueras, continuando sus hoja de ruta aprueba los presupuestos, pero ante las grabaciones a Oriol Pujol sobre las “deslocalizaciones”, que le dan asco dijo, pide uniéndose a todos los grupos parlamentarios que comparezca ante la Comisión Pujol.

Por el momento Artur Mas ya ha negado en su televisión y medios cualquier implicación en el caso. Fiel discípulo e “hijo político” de Pujol promete morir con las botas puestas. Olvidado por prescripción propia su DNI en Liechtenstein, pretende convencer a la audiencia que nunca recibió a multinacional alguna para facilitarle su “deslocalización” con el correspondiente ajuste o despido de plantillas. “En Cataluña, el soberanismo es el motor de la regeneración”, dice sin despeinarse, mientras en su partido se enojan con Junqueras; “está claro cuál es su adversario”.


Y la Comisión Pujol quema etapas. Ayer compareció el ex teniente coronel de la Guardia Civil, José Matas Zapata, contando que las autoridades andorranas pretendieron pactar con las españolas una tolerancia de hasta dos billones de pesetas. Y tras afirmar que los Pujol viajaban continuamente a Andorra, habló de autobuses cargados de hasta 50 millones de pesetas, y transferencias entre bancos españoles y andorranos. 

La Gran Corrupción: COMISIÓN PUJOL, EL TSJC…Y EL ...

lagrancorrupcion.blogspot.com/.../comision-pujol-el-tsjcy-el-juez-castro....
23 de dic. de 2014 - La Comisión Pujol y Carlos Jiménez Villarejo, asomando la cabeza tras el Pablo Iglesias de Podemos en el ya célebre mitin de Barcelona, ...


QUADERN DE BITÀCOLA DE LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ SOBRE FRAU I EVASIÓ FISCALS I PRÀCTIQUES DE CORRUPCIÓ POLÍTICA

[Comunicat del Grup de Treball contra la Corrupció,
dilluns 26 de gener de 2015]
El Grup de Treball contra la Corrupció a Catalunya demana més material i compareixences a la sessió de la Comissió Parlamentària sobre el Cas Pujol que es reuneix avui, dilluns 26 de gener

S’han obert casos als jutjats contra els Pujol, però… s’han obert inspeccions fiscals?Mentres Jordi Pujol llegía la seva dramàtica declaració del mes d’agost, sel consentía d’entregar una complementària, és a dir, regularitzar la seva situació. No ens consta que s’hagin obert inspeccions fiscals a ningú més que a Oleguer Pujol. Això és cert? ¿És possible que por parte de las altas esferas de Hacienda, elegidas por los gobiernos de turno, se está utilizando para ayudar a escabullirse a los grandes evasores la valiosa información que ha proporcionado la ciudadanía, en lugar que para perseguir la corrupción, tal y como pasó en el caso de Botin y de otros 558 nombres tal y como denunciamos la ciudadanía, técnicos de hacienda i fins i tot un jutgeÉs el que esbrinarem.


Per tot això, el Grup de Treball Contra la Corrupció a Catalunya, conformat per Xnet i el BuzónXDavid Fernàndez com a president de la Comissió Parlamentaria sobre el Cas Pujol, 15MpaRatoHervé Falciani, Cafè amb Llet, la FAVB i amb l’assessorament de Raúl Burillo i de la Comissió Anticorrupció del Partit X, como ja anunciàrem a la roda de premsa de presentació al Parlament de Catalunya el passat dijous i amb la inestimable col.laboració de la CUPdemanem la següent informació a través de la Comissió Parlamentamentària sobre el Cas Pujol que es reunirà aquest dilluns 26 de gener:

A – Relacions amb els entramats d’altres casos

Demanem que compaguin els representants d’algunos vells coneguts com el Banc Santander i Bankia que van decidir vendre les seves oficines al fons que controlen els Pujol.
Demanem la compareixença de:
  • El responsable de Caja Madrid al 2008: el banquer Miguel Blesa de la Parra.
  • El banquer Alfredo Sáenz, banquer deBotín indultat per Zapatero.
[Motíus: L’any 2007, Oleguer Pujol va executar una tèrbola operació que està sent investigada per la Fiscalia Anticorrupció en aquests moments per haver estat utilitzada presumiblement per a blanquejar capitals d’origen il.lícit ocults a les Illes del Canal de la Mànega.Aquesta operació va consistir al menys en la compra de 1152 oficines del Banco Santander per més de 2.177 milions d’euros, emprant per a això la direcció dels seus pares, a través de la societat Samos Servicios Generales, empresa sense cap empleat de la que es apoderat, situada a les Antilles Holandeses i Luxemburg.
El responsable últim d’aquesta turbulenta operació per part del Banc Santander es Alfredo Saénz Abad, el banquer que va indultar Zapatero (el dia abans d’abandonar el poder) per participar en un delicte amb el Jutge Estevill - curiosament el mateix jutge, íntim de Jordi Pujol Soley, que moltes vegades va fallar al seu favor condemnant per per prevaricació continuada.Però el CV de l’Alfredo Saénz Abad es molt més extens.Va ser conseller delegat (1983 – 1986) de Banca Catalunya i dirigir el seu salvament després de ser adquirida pel Banc Vizcaya. Amb la qual cosa el cercle de favors es tanca.Alfredo Sáenz Abad té molt a explicar i per tan demanem la seva compareixensa a la Comissió Parlamentària del Cas Pujol.L’entramat presumiblement controlat pel clan Pujol que es va emprar per aquesta turbulenta jugada de pressumpte blanqueix de capitals provinents de la corrupció política va adquirir també 105 oficines de Bankia per gairebe 100 millons de euros.]
i a més:
  • Germà Gordó, conseller de justicia.

B – Investigació de la fiscalía

Demanem la compareixença de:
  • Alejandro Luzón fiscal de 3 dels 4 casos oberts contra la famía Pujol.
  • Fernando Maldonado, fiscal del cas ITV.
  • La fiscal Carmen Launa de la fiscalía de Madrid, coneixedora de totes les informacions relatives al HSBC facilitades per Hervé Falciani a l’Audiència Nacional, on per primera vegada van aparèixer els noms dels Pujol.
[Motíus: En la trama HSBC ha estat la filtració d‘Hervé Falciani la que ha possibilitat la denúncia. Desde la perspectiva de la investigació en curs, volem esclarir el correcte y diligent ús per part de les autoritats polítiques, judicials i tributàries de la documentació i informació de la que es disposa gracies a la colaboració d’Hervé Falciani].
 

C – Investigació tributaria

Demanem la compareixença de:
  • Juan Manuel López Carbajo director de l’Agencia Tributària entre maig de 2010 i juny de 2011 sota l’últim Gobierno de Zapatero.
- En relació amb cualsevol persona de la família Pujol Ferrusola o societats de les que es tingui coneixement la seva participació, incloent com a tals les que han declarat als seus models 720, 750 o declaracions de Patrimoni o les que s’hagin mencionat en cualsevol informe d’investigació realitzat sobre aquestes persons, solicitem a l’AEAT :
  • El volcat desde la seva base nacional de dades (BDN) de la informació completa de transaccions financieres, tráfic de divises, entrades comercials e invisibles, tràfic exterior, DUAS, models 720, 750 junt amb la resta d’informació fiscal continguda en aquestes bases.
  • Tota la informació completa sobre actuacions d’investigació prèvies a actuacions inspectores i de comprobació, les pròpies actuacions inspectores, de comprobació, de comprobació limitada o de verificació que s’hagin realitzat en cualsevol dels anys que consten a les seves bases de dades, incloënt tots els expedients que hagin estat competència de cualsevol Delegació Especial o Central.
  • Cualsevol denúncia o informació rebuda i de la que es tingui constància, ben presentada per particulars o per Administracions Tributàries internacionals.
[Motíus: en relació als diners defraudats i front a les negatives a cooperar, tant d’Andorra com de Suïssa, demanarem la relació de dades aduaneres de totes les empreses vinculades amb la família Pujol i, per altra banda, demanarem la col.laboració de l’Eurofisc, per rastrejar els movimients d’aquestes empreses per tota Europa, tenient en compte que l’Eurofisc té també un registre d’empresas ja considerades fraudulentes.
Como que el gruix de la investigació patrimonial está en els fills, té especial relevància la documentació del AEAT: base de dades completa, expedients de comprobació iniciats, declaracions presentades, regularitzacions extraordinàries, denuncies recibudes… així com els tràmits relacionats amb l’Impost de Successions.]
[Motíus: en relació als diners defraudats i front a les negatives a cooperar, tant d’Andorra com de Suïssa, demanarem la relació de dades aduaneres de totes les empreses vinculades amb la família Pujol i, per altra banda, demanarem la col.laboració de l’Eurofisc, per rastrejar els movimients d’aquestes empreses per tota Europa, tenient en compte que l’Eurofisc té també un registre d’empresas ja considerades fraudulentes.Como que el gruix de la investigació patrimonial está en els fills, té especial relevància la documentació del AEAT: base de dades completa, expedients de comprobació iniciats, declaracions presentades, regularitzacions extraordinàries, denuncies recibudes… així com els tràmits relacionats amb l’Impost de Successions.]
Hem escoltat a Cristóbal Montoro dir al Parlament que porten investigant fiscalment al clan Pujol des de l’any 2000 i tractar de convèncer-nos d’aquesta afirmació ja que ell era el ministre d’Hisenda en aquella època. Si es així, ¿per què a cap de les fonts que hem contactat els consta la existència oficial de cap expedient? A efecte d’aclarir si han existit oficialment investigacions li demanarem el día de la seva compareixença.
Document de la fiscalia amb la llista de compareixents aprobats fins ara on es pot veure la dimensió de l’entramat de corrupción.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Seamos el cambio

Con la tecnología de Blogger.
 

Buscar en:

Entradas populares