Un banco danés suspende pagos con quitas del 41% a acreedores y depositantes
Rafael del Barco Carreras
Barcelona 11-2-2011. Si la noticia de la dimisión del recién nombrado presidente de CatalunyaCaixa, Fernando Casado Juan (de elevado perfil técnico aunque en principio me pareció de escaso nivel político dada la costumbre para ese tipo de cargos) me resultaba incomprensible como antiguo profesional de banca (jamás nadie dimitió a los tres meses) la que leo en El Confidencial me deja perplejo. De ser verdad confirmaría más si cabe que las instituciones de crédito españolas están en manos de verdaderos delincuentes. La noticia debería venir acompañada de detenciones por falsedad contable y en documento público, pero a ese nivel de Poder en España el cumplimiento de la Ley, o la simple denuncia por parte del Banco de España por inspector y controlador, no se contempla. Códigos secretos y no escritos que rigen la vida pública española en paralelo a la Ley.
“10-2-2011 EL CONFIDENCIAL Los bancos y cajas de ahorros han ocultado 80.000 millones, como mínimo, de crédito promotor en los informes de transparencia que han tenido que remitir al Banco de España al cierre de 2010. Esta cifra es la diferencia entre la exposición al ladrillo calculada por el supervisor y la suma de la declarada por cada una de las entidades. Ante esta situación, el gobernador Fernández Ordóñez ha dado orden a los inspectores de mirar con lupa los informes para comprobar su fiabilidad, según fuentes de toda solvencia…
La suma del crédito promotor y el constructor calculados por la antigua autoridad monetaria arroja 439.000 millones, con lo que la diferencia con lo declarado por bancos y cajas puede llegar a un máximo de 200.000 millones.”
Casi 73 billones de las antiguas pesetas invertidas en un sector quebrado y en pleno caos, a lo que se ha de sumar las hipotecas pendientes sobrepasando esa cifra. El 60% del pasivo nacional. No cabe duda que la obligada fusión de 45 cajas de ahorros en 17 y su transformación en bancos se debe a que el conjunto de esas instituciones benéfico-sociales se hallan al borde o en profunda “quiebra técnica”, y sus ejecutivos a diario pidiendo fondos al Banco Central Europeo o al Estado Español-Banco de Estaña. Un pozo sin fondo.
El proceso, repito, nos sitúa ante un selecto enjambre de depredadores que surgidos de la Política se convierten en banqueros a través de unas entidades benéfico-sociales que no cumplirán ni los más mínimos requisitos de solvencia, es decir, que el Banco de España se abstenía “por ser quienes eran sus dirigentes” de su obligación de inspección y control. Y convertirse en banqueros equivale a ascender al olimpo de los multimillonarios, en este caso invirtiendo y especulando con dinero ajeno, creando en paralelo la economía sumergida más potente de la Zona Euro.
Surgidos del funcionariado entre público y financiero se convierten en hombres de jet y consejos de administración, y donde no alcanzan por si mismos porque las leyes de incompatibilidades existen, y se deben cubrir apariencias, se crean una íntima corte de constructores-inmobiliarios, que también desde “abajo” alcanzan yates, jets, cotos de caza y golfería de primera potencia mundial. El franquismo multiplicado.
Pero se añade a las sorpresas de estos últimos días, que quebrado el sector y obligado no solo el Estado Español sino Europa a apuntalar lo que podría hasta acabar con el Euro, las acciones de esas fantasmales inmobiliarias sigan cotizadas y generando beneficios a quienes con toda seguridad especulan con información privilegiada. El descaro de la impunidad.
¿Podría suceder que una vez transformados en bancos, y salvados los ejecutivo-políticos de sus responsabilidades penales, quebraran?... las noticias de la propia Zona Euro marcan el camino si por fin España dejara de ser un Régimen bananero y se convirtiera en un Estado de Derecho… “Un banco danés suspende pagos con quitas del 41% a acreedores y depositantes
“El banco danés Amagerbanken quebró. La novedad reside en que el Gobierno aplicará una quita del 41% a acreedores y depositantes con más de 100.000 euros.”
Nada de socializar pérdidas y corrupción. Y si juntos y revueltos mezclamos Política y Finanzas las frases de unos a otros magnifican el disparate;
“Mas asegura que "el país iba a la ruina" con los gastos del gobierno tripartito
Política | 09/02/2011 - 12:11h
10-2-2011 El PSC acusa a Mas de ocultar 2.000 millones en efectivo que heredó del Tripartito
DESDE CIU ASEGURAN QUE “A MONTILLA LE ENGAÑARON. OJALÁ TUVIÉSEMOS ESE DINERO”
El PSC acusa a Mas de ocultar 2.000 millones que heredó del Tripartito
A. Fernández (10:35 - Barcelona).- Dos mil millones de euros en efectivo. Eso es lo que dejó el Tripartito a Artur Mas en la caja de la Generalitat de Cataluña, según asegura a El Confidencial un alto cargo del anterior Gobierno catalán. “Es dinero en cash, líquido, para ejecutar...
En otro tipo de delincuencia si se detiene.
¿Una broma del cálculo actuarial y la estadística?
Presumo no es el único que debiera irse...
Cat
Esp
Eng
Sala de Premsa financera
> Contacte premsa > Premsa Obra Social
Històric sala premsa
Caixa Catalunya
Caixa Manresa
Caixa Tarragona
Utilitzi el cercador per filtrar les noticies
Fernando Casado nou President de CatalunyaCaixa
CatalunyaCaixa primera entitat que tanca el seu procés de fusió al mapa financer espanyol
L'entitat renova els seus òrgans de govern en temps rècord, quatre mesos i mig després d'iniciar el seu camí l'1 de juliol
CatalunyaCaixa és la primera Caixa d'Estalvis que adapta els seus estatuts i els seus òrgans de govern a la nova Llei de Caixes d'Estalvis
Manel Rosell és nomenat Vicepresident Primer, Joan Albert Abelló Vicepresident Segon i Antonio Visa President de la Comissió de Control
Barcelona, 16/11/2010
CatalunyaCaixa és la primera entitat financera espanyola que tanca totalment el seu procés de fusió. Malgrat les modificacions legals que s'han produït durant la fusió, no s'ha produït cap retard en el procés, en el que fins i tot s'han reduït els temps sobre els calendaris previstos. Per tant, CatalunyaCaixa és també la primera entitat que s'adapta a la nova llei de Caixes de la Generalitat.
Amb la constitució de la nova Assemblea General, màxim òrgan de govern i de decisió de la caixa, s'ha tancat ja l'últim pas en el procés de fusió de CatalunyaCaixa. La nova entitat, que va iniciar la seva activitat el passat 1 de juliol, ha finalitzat tots els processos relatius a la integració, convertint-se així en una fusió modèlica en el sector, fruit d'una visió compartida, on el servei personalitzat i el client marquen l'objectiu.
CatalunyaCaixa, que presta serveis a més de 4 milions de clients, gestiona una xifra de negoci de més de de 132.000 milions d'euros, a través d'un equip de 8.000 treballadors i una xarxa de 1.212 oficines. La nova caixa compta amb un equip directiu de màxima professionalitat i cohesió, i des del mateix dia de creació de l'entitat disposa d'un organigrama i estructura operativa totalment definida. Aquest equip, sota la direcció general d'Adolf Todó i d'acord amb els objectius estratègics, està gestionant plenament la caixa des del dia 1 de juliol. A més l'entitat compta amb 10 direccions territorials orientades a la prestació de serveis financers personalitzats, així com una estructura especialitzada per atendre les necessitats específiques dels segments de Banca Privada i Pimes.
CatalunyaCaixa va iniciar la seva activitat el passat 1 de juliol i ha accelerat el procés d'integració de manera destacadament àgil tant en el que es refereix a l'ajust de persones com en la reestructuració d'oficines.
El procés de constitució dels nous òrgans de govern, ja adaptats als requeriments legislatius, s'ha tancat en un temps rècord de poc més de 4 mesos. Durant aquest període de temps s'han escollit els consellers generals que configuren l'Assemblea de la caixa i que representen els diferents col·lectius, mitjançant els processos que marca la llei: eleccions per circumscripcions per als representants dels impositors, designació per part de les entitats fundadores i de les corporacions locals i finalment eleccions entre els treballadors per designar els seus representants.
La Assemblea General de CatalunyaCaixa està composada per 160 consellers. D'acord amb la nova legislació, els consellers generals no ocupen cap càrrec polític electe i compleixen tots els requisits establerts a la llei de Caixes d'Estalvis de la Generalitat i els estatuts de l'entitat.
El Consell d'Administració, que ha quedat constituït per 21 membres elegits per l'Assemblea General, és l'òrgan delegat de l'Assemblea i té encarregats el govern, la gestió i la representació de l'entitat.
A la vegada, el Consell d'Administració ha elegit com a President de CatalunyaCaixa a Fernando Casado Juan, Director de l'Institut de l'Empresa Familiar i catedràtic de Economia de l'Empresa de la Universitat de Barcelona. Manel Rosell Martí, empresari i expresident de la Cambra de Comerç de Manresa ha estat nomenat Vicepresident Primer i Joan Albert Abelló Hierro, President de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha estat designat Vicepresident Segon.
La resta de membres del Consell són:
· Jaume Roquet Sánchez, (en representació dels impositors) enginyer tècnic i directiu d'empresa.
· Carme Pastor Solernou (impositors), arquitecte i professora.
· Javier Sánchez López (impositors), enginyer tècnic informàtic i empresari.
· Josep Maria Farrés Penela (impositors), mestre industrial i empresari.
· Juan Antonio Matas Arnalot (impositors), empresari.
· Esteban Díaz Sánchez (impositors), informàtic i directiu d'empresa.
· Edward Hugh (impositors), economista i professor universitari.
· Ferran Laguarta Bertran (impositors), catedràtic i investigador.
· Antoni Llardén Carratalà (corporació fundadora), enginyer industrial i President d'Enagás.
· Juan Echàniz Sanz (corporació fundadora), arquitecte i executiu de corporació.
· Josep Molins Codina (corporació fundadora), empresari i directiu d'empresa.
· Josep Guasch Luján (corporació fundadora), directiu de corporació
· Francisco Longo Martínez (corporacions locals), professor d'escola de negoci (ESADE).
· Joan Àngel Lliberia Esteve (corporacions locals), enginyer agrònom.
· Josep Alabern Valentí (corporacions locals), enginyer industrial i directiu d'empresa.
· Jordi Campins Punter (empleat de CatalunyaCaixa).
· Jorge Antonio García Rodríguez (empleat de CatalunyaCaixa).
· Francisco Úbeda López (empleat de CatalunyaCaixa).
El nou Consell d'Administració de CatalunyaCaixa està format per persones amb una destacada trajectòria en el món empresarial i acadèmic, el que li confereix un elevat nivell de professionalització.
La Comissió Executiva, òrgan delegat del Consell d'Administració, està composada per 12 membres:
· Fernando Casado Juan
· Manel Rosell Martí
· Joan Albert Abelló Hierro
· Jaume Roquet Sánchez
· Josep Maria Farrés Penela
· Esteban Díaz Sánchez
· Edward Hugh
· Ferran Laguarta Bertran
· Juan Echániz Sanz
· Josep Molins Codina
· Francisco Longo Martinez
· Jordi Campins Punter
La Comissió de Control té per objectiu vetllar perquè la gestió del Consell d'Administració s'ajusti a les línies generals d'actuació establertes per l'Assemblea i als objectius propis de la caixa. Antoni Visa Torres, en representació dels impositors i Exdirector General del Castillo Debic Food Service SL, ha estat elegit per l'Assemblea General President de la Comissió de Control. La resta dels membres de la Comissió de Control són:
· Josep Víctor Valls Gavaldà (impositors), auditor.
· Bàrbara Martí Erfurt (impositors), professional autònoma.
· Javier Morueco Torrecillas (impositors), directiu d'empresa.
· Josep Andreu Figueras (corporació fundadora), professor universitari
· María Antonia Sánchez Moreno (corporació fundadora), actuaria i directiva d'empresa.
· Miquel Rubirola Torrent (corporació fundadora), economista.
· Valentí Martínez Espinosa (entitats), director de la Fundació Universitària del Bages.
· Manel Fuster Pitarch (corporacions locals), directiu de corporació.
· Raquel Puig Pérez (empleada CatalunyaCaixa).
Perfil de Fernando Casado
Nascut a Barcelona, el Dr. Fernando Casado es va llicenciar en Ciències Econòmiques i Empresarials i Actuari d'Assegurances en 1967 a la Universitat de Barcelona.
En 1976 va obtenir el Doctorat en Ciències Econòmiques i Empresarials, amb la qualificació d’Excel·lent “Cum Laude”. El 1984 va guanyar la Càtedra d’Universitat en Economia de l'Empresa, el 1986 la de Comptabilitat i Finances, i el 1987 la de Comercialització i Investigació de Mercats. De 1989 a 1993 va ser Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona.
Des de 1991 és membre numerari de la Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres formant actualment part de la seva Junta Directiva com Vicesecretari i des de 2005 és membre numerari de la Real Acadèmia de Doctors de Barcelona.
Des de 1993 i fins a l'actualitat és el Director General de l'Institut de l'Empresa Familiar.
Actualment, el Doctor Casado és President de la Fundació de l'Escola d'Administració d'Empreses de Barcelona, membre de la Junta Directiva d'ASEPEYO i conseller de Corporació Financera Alba S.A. Pertany al Consell Assessor de Havas Media Espanya i des del 2002 va ser nomenat Professor convidat d'IESE (Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa).
Així mateix, ha pertangut a l'Assemblea General de La Caixa i des de 2004 fins el 2010 ha estat membre del Board of Directors del Family Firm Institute (USA) i del Consell Assessor de la Fundació d'Estudis Financers. Fins el març del 2005 va ser conseller de Fibanc, S.A., i fins el 2002, membre del Patronat de la Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona) i del Consell Executiu del Family Business Network International (Suïssa). També va ser Secretari General de l'Agrupació Europea d'Associacions d'Empreses Familiars des de 1997 a 2002.
Descarregar:
Nota de premsa en format PDF [ Format pdf - 129 Kbytes ]
Foto Assemblea 1 [ Format JPG - 288 Kbytes ]
Foto Assemblea 2 [ Format JPG - 258 Kbytes ]
Anterior Tornar Següent
Avís Legal| Tauler d'anuncis, tarifes i Servei d'Atenció al Client| Fets rellevants i altres comunicats a la CNMV
JORDI PUJOL, 50 AÑOS DE CDC, MÁS EL EMÉRITO.
Hace 1 día
0 comentarios:
Publicar un comentario
Seamos el cambio