Buscar en este blog

JORGE BARRIGÓN DETENIDO

jueves, 16 de marzo de 2017
Rafael del Barco Carreras

Barcelona 17-3-2017. Detenido el dueño de los helicópteros que supuestamente trasladaban a los Pujol a Andorra. Desde Barcelona a Madrid por orden de De la Mata, juez del Caso Pujol en la Audiencia Nacional.

Es una de esas noticias que le dejan a uno anonadado. Se publica hace unos días que un chivatazo le señala como transportista y blanqueador. Ni la peor de las fábulas ciudadanas habló jamás que los helicópteros contratados por la Generalitat trasladaran a Andorra a los Pujol. En Barcelona solemos ver el de Tráfico, o al de la Policia cuando se anuncian manifestaciones o diadas, y si uno se pasea hasta el Puerto ante el Hotel Vela a veces un helicóptero para rutas turísticas, pero nunca oí de una línea regular hasta Andorra al servicio de los Pujol pagada por la Generalitat.

Tampoco creí repito a Marta Ferrusola cuando ante la COMISIÓN PUJOL del Parlament declaraba que solo había ido a Andorra una o dos ocasiones en toda su larga vida, o que sus hijos no tenían ni cinco. Afirmación la de Andorra que negó un antiguo jefe de la Guardia Civil en la frontera. Pero el refinamiento de trasladarse en helicóptero a nadie se le ocurrió, y quienes lo sabían callaron encubriendo o participando. Pero y además el 'taxista aéreo', para evitar incomodidades, dicen que blanqueaba, o montaba operaciones de blanqueo con Josep Pujol.

Entiendo al Juez De la Mata, el chivatazo es tan increible, tan transcendente para la causa, tan inaudito, que ordena la detención y presencia del tal Jorge Barrigón. De ser cierto el 'servicio' hubiera debido ser denunciado por la propia Generalitat colaborando con la Justicia. Pero como la OMERTÁ en Cataluña prohibe tales informaciones, ordena su detención y traslado, antes de que emprenda un vuelo y se le escape a Andorra o donde fuere.

Hace años escribí, y al leer esa increible noticia, que el Trueno Azul de Javier de la Rosa, de vuelo desde Cadaqués a Andorra, bien podía prestar el servicio de blanqueo a sus íntimos barceloneses, al igual que con su jet Trident les invitaba a los partidos del Barça, o con su espectacular yate Blue Legent en verano les paseaba por el Mediterráneo, pero nunca imaginé que habían encontrado sustituto para sus viajes a Andorra, y colmo del refinamiento con la cobertura y pago por la Generalitat.

La realidad supera tanto a la fantasía o ficción que el incrédulo juez De la Mata, que dicen ha rehusado algún pendrive policial por dudosa procedencia, pretende oir de primera mano algo así cómo; "si señoría yo trasladaba habitualmente a los Pujol a Andorra, creí que era normal y legal, pero nunca cargué dinero, y ese préstamo de los Pujol, también creí  fuera legal, y nunca que fuera blanqueo. La empresa requiere de fuertes inversiones para nuevos aparatos e infraestructura, y 900 mil euros apenas alcanza para un helicóptero de segunda mano para agricultura o accidentes y rescate o incendios".

La incógnita o general pasmo fuera que acto seguido se detuvieva a cualquiera de los que habitualmente se trasladaban a Andorra con esa compañía de helicópteros, y lógico detener también a quién les autorizaba y pagaba el servicio en la Generalitat. Pero eso ya es disparar la imaginación.

ABC

"La Policía ha detenido al empresario catalán Jorge Barrigón Lafita, dueño de la empresa de helicópteros Cat Helicopters del Servei Català de Trànsit (SCT), a la que se le daban los contratos por sistema y que trasladó en «múltiples ocasiones» a algún miembro de la familia Pujol a Andorra."

 También sería curioso saber si estos días de detención y traslado a Madrid se ha interrumpido el servicio que trasladaba a Puigdemont desde su domicilio del Ampurdán a Barcelona.

Una pista de aterrizaje para el helicóptero de Puigdemont | Cataluña ...

ccaa.elpais.com › Cataluña
 "El presidente de la Generalitat necesita un espacio de despegue y aterrizaje de helicópteros próximo a su residencia, en la urbanización Club de Golf Girona (Sant Julià de Ramis). Los Mossos d'Esquadra han analizado cuál puede ser el enclave óptimo para esta finalidad. Vecinos de la urbanización habían mostrado su preocupación porque corría el rumor que se construiría un helipuerto."

El juez deja libre al dueño de la empresa de helicópteros del caso ...

www.elconfidencial.com › España › Cataluña
hace 20 horas - ... que se siguen en la AN y, posteriormente, fue puesto en libertad. ... en libertad al empresario catalán Jorge Barrigón Lafita, detenido en la ...
en GOOGLE

Noticias destacadas



EFE · Hace 4 horas

CRÓNICA GLOBAL
 Política María Jesús Cañizares

El Govern lava la cara de su obra pública en pleno 'caso 3%'

La Generalitat gasta 154.000 euros en la contratación de un equipo de abogados para blindar jurídicamente los acuerdos de su empresa pública Infraestructures.cat

Andorra, un paraíso para los imputados por el caso 3% Vida Carlos Quílez

Andorra, un paraíso para los imputados por el 3%

Los principales investigados por la financiación de CDC tenían cuentas en bancos del Principado

EN LA SECESIONISTA TVE

Primera condemna a un tuitaire per fomentar l'odi als catalans arran de Germanwings

Un jutjat li ha imposat una pena de 8 mesos de presó i una multa de 720 euros i l'obliga a anar a un curset de drets humans

EN EL SECESIONISTA Y SUBVENCIONADO ARA
"El PP es queda sol al Congrés", portada de l'ARA d'aquest divendres

JxSí i la CUP es queden sols en la reforma del reglament per a la desconnexió exprés

L'oposició amenaça d'anar al TC i Junts pel Sí demana a la mesa que estudiï si es pot aplicar el règim sancionador als grups que no vulguin participar en la ponència conjunta

El Parlament manté el referèndum als pressupostos i rebutja les peticions de l'oposició

La mesa rebutja els arguments del PSC i C's i deixa intacta la votació dels comptes

El primer ministre belga rebutja que els casos de Catalunya i Escòcia siguin comparables

Charles Michel creu que Bèlgica no s'ha de posicionar en les "discussions sobre el futur institucional" d'alguns països perquè són "afers interns"

La cúpula de CatalunyaCaixa, imputada per la rüina immobiliària

La Fiscalia estima en 721M€ les pèrdues de l’entitat en projectes d’arreu de la Península i a Polònia

El Congrés tomba un decret del govern per tercera vegada a la democràcia

Ciutadans retira el seu suport a la reforma del sector de l'estiba i el PP es queda només amb el suport del PNB
ANÀLISI

L'home que convertia les derrotes en victòries

"A Mariano Rajoy només li falta un diputat per poder bastir una majoria, ajustadíssima però majoria"

Cas Palau: un empresari admet donacions a CDC però nega que fossin per tapar desviaments

La fiscalia l'acusa d'haver-se prestat a fer feines falses per al Palau per camuflar les sortides de diners al partit

Els exassessors del Palau es desvinculen de l'espoli i diuen haver caigut "a la trampa" de Millet

Atribueixen als exresponsables del Palau la falsificació de factures i admeten que se les van creure

Justícia signa un acord amb una part dels sindicats pel tancament de la Model

Només UGT s'ha abstingut del pacte que garanteix que es mantindran tots els llocs de treball, s'indemnitzarà part dels treballadors i se'ls oferirà un sistema de transport a les noves ubicacions

PRENSA


 


 

PRENSA ANDORRA


www.diariandorra.ad

Vall Banc repatriarà la renda variable a l'abril

Ricard Poy Andorra la Vella 3 Comentaris
El supervisor suís dona a l’AREB el dret a repatriar els 500 milions d’euros retinguts a Credit Suïsse que són de clients de Vall Banc i de BPA. La decisió permetrà normalitzar del tot l'activitat del nou banc andorrà

Cierco i els Coprínceps

S'inaugura el Museu Carmen Thyssen amb una gran expectació

Redacció / Agències
Centenars de personalitats han assistit a l'obertura oficial del Museu, un projecte que "marcarà un abans i un després" al país
 
" Per la seva banda, segons el denunciant, Barrigón li va confessar que un pilot de la Generalitat que cobrava més de 4.000 euros al mes de Cat Helicopters era qui li deia a la persona del govern encarregada de redactar les condicions tècniques del concurs quins havien de ser aquests requisits, sempre favorables a aquesta empresa.

A més, Barrigón li va dir "que aquest concurs seria sempre seu" i, de fet, any rere any se li concedia "a pesar que altres companyies majors intentaven licitar i sempre perdien".
 El denunciant va afirmar a la policia que "en múltiples ocasions" i des de 2005 o 2006 helicòpters d'aquesta empresa van traslladar a algun membre de la família Pujol a Andorra, vols que quedaven registrats en els plans de vol i en els llibres d'operacions de les aeronaus.

Ha afegit, segons l'informe, que "és possible vulnerar els controls en aquest tipus de vols a l'hora d'entrar al Principat d'Andorra, simplement arribant més ràpid o més tard de l'hora indicada o modificant el pla de vol i el lloc de l'aterratge amb una excusa tècnica o per causes meteorològiques, per exemple"."
 
 

El jutge deixa en llibertat l’exdirector de l’empresa Heliand

Segons la Policia, Cat Helicòpters oferia trasllats a Andorra al clan
 
El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va deixar ahir en llibertat a Jorge Barrigón, el propietari de l’empresa d’helicòpters Cat Helicòpters del Servei Català de Trànsit (SCT) de la Generalitat, que, segons un informe policial, va traslladar a «múltiples ocasions» a algun membre de la família Pujol a Andorra. 
Segons van informar ahir a Efe fonts jurídiques, que van assenyalar que aquesta investigació està sota secret, l’empresari va comparèixer al matí davant del jutge, el qual va acabar deixant «sense efecte la detenció judicial», de manera que l’empresari català ha quedat en llibertat.

L’arrest es va produir el dijous a Barcelona per la seva relació amb la causa en què s’investiga un presumpte blanqueig de diners per part de la família de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i va ser traslladat a les dependències de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF), a Madrid, on al matí va ser posat al matí a disposició judicial per declarar.
 
Barrigón va ser director de l’empresa andorrana Heliand fins que va ser acomiadat, el 2013. L’empresa li va interposar una querella per presumpta administració deslleial i apropiació indeguda, i el va acusar d’endur-se 300.000 euros.
 
Rebia contractes per sistema

Els afectats valoren amb «cautela» el desbloqueig de la renda variable

Les lletrades dels clients continuaran amb les accions judicials perquè entenen que els perjudicis estan provats

0 comentarios:

Publicar un comentario

Seamos el cambio

Con la tecnología de Blogger.
 

Buscar en:

Entradas populares